Neutraal communiceren

Professionele ontwikkeling, individueel of in teamverband.

Misverstanden, conflicten en spanningen kunnen veelal het gevolg zijn van ineffectieve communicatie. Als je streeft naar meer effectieve en objectieve communicatiemethoden, biedt onze “Neutrale Communicatie” training een waardevolle oplossing.

Tijdens deze training leer je de principes van neutrale communicatie, met nadruk op het herkennen en tijdelijk terzijde schuiven van je eigen oordelen, vooroordelen en emoties. Dit verbetert de helderheid en doeltreffendheid van je communicatieproces.

Actief luisteren zonder oordeel

Deze training biedt methoden voor actief luisteren zonder oordelen, tonen van empathie, geven van constructieve feedback en op een respectvolle manier tot conflictoplossingen komen. Het belang van neutrale communicatie ligt in het creëren van een veilige omgeving waarin alle partijen zich gehoord en begrepen voelen. Het bevordert duidelijke en objectieve communicatie, vermindert de kans op conflicten en verbetert de samenwerking.

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn communicatieve vaardigheden wil verbeteren, in zowel hun persoonlijke als professionele leven, en die gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Programma-inhoud

De training omvat de volgende modules:

1. Introductie en leerdoelen
2. De kern en essentie van neutrale communicatie
3. Zelfanalyse: inzicht in je primaire communicatiestijl(en)
4. Doelgericht en harmonieus communiceren
5. Feedback: vragen, geven en ontvangen
6. Reflectie op je eigen communicatie
7. Praktijkgerichte oefeningen op inhoud, relatie, proces
8. Praktisch en direct toepasbaar.

Resultaat

Na afronding van de training heb je een dieper inzicht in neutrale communicatie en kun je deze technieken toepassen om effectiever te communiceren.

Neutraal communiceren aanpak

De neutraal communiceren aanpak is de combinatie tussen de leer- en werksituatie. Je leert datgene wat wezenlijk is voor een prettige communicatie met de hier-en-nu-eisen. Het grote voordeel hiervan is dat leren op en dichtbij jouw praktijk ligt en problemen kan reduceren of zelfs kan omzeilen. Bij neutraal communiceren leer je tijdens het proces de noodzakelijke kennis, kwaliteiten en capaciteiten te ontwikkelen. Leren is daarmee direct relevant in jouw praktijk.

Verder maakt dat neutraal communiceren niet alleen leidt tot kennis- en vaardigheidsvermeerdering, maar vooral ook tot de doorgaans noodzakelijke gedrags- en mentaliteitsverandering. Het steeds opnieuw onderzoeken in hoeverre bepaalde houding en gedragingen met de daarbij behorende communicatie aan de eisen van het werk voldoen, versterkt de wil en motivatie om daadwerkelijk tot gedragsverandering te komen en biedt de gelegenheid daarmee gericht te oefenen.

Onderstaande diagram illustreert hoe neutraal communiceren kan leiden tot betere besluitvorming, conflictvermindering, en het bevorderen van een respectvolle werkcultuur. Het toont ook hoe neutraal communiceren kan bijdragen aan sterkere relaties en samenwerkingen, het verminderen van misverstanden en vooroordelen, het verhogen van geloofwaardigheid en objectiviteit, en het ondersteunen van Action Learning.

Wil je kennismaken met neutraal communiceren?

Download hieronder het e-boek

Open inschrijving

Praktische zaken

Startdatum en tijd

Vrijdag 08 december 2023 van 09.30 – 16.30 uur

Aantal deelnemers

min. 6 en max.14 deelnemers

Investering € 595,00

Inclusief: leskosten en toegang tot de online leeromgeving

Exclusief: locatie- en arrangementskosten

Certificaat 

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat. Hiermee heb je een hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Met je team werken?

In-company en maatwerk

Indien meerdere collega’s dezelfde uitdaging ervaren, kunnen we de training ook binnen jouw organisatie uitvoeren. We stemmen de doelstellingen en resultaten gezamenlijk af op de behoeften van de groep.

Wij geloven dat je ‘daar’ komt waar je wil zijn door neutraal te communiceren.

TRAINERS PROFIEL

Beide trainers hebben de vaardigheid om individuele behoeften van deelnemers te identificeren en te integreren in de trainingservaring, wat helpt om specifieke leerdoelen te bereiken.

 Paul van der Velde - Internationaal gecertificeerd NLP trainer-coach / Psychologie / RET / Science of Mind / Action Learning.
Paul van der Velde - Internationaal gecertificeerd NLP trainer-coach / Psychologie / RET / Science of Mind / Action Learning.
Jos Grob is een bedrijfskundige en Master Action Learning Coach met uitgebreide ervaring in management, training en coaching.
Jos Grob is een bedrijfskundige en Master Action Learning Coach met uitgebreide ervaring in management, training en coaching.