DISC Scan

Meetpretentie

Bepaal je DISC profiel en hoe je scoort op de vier factoren van het DISC persoonlijkheidsmodel

Kenmerken

Snel en compleet
Geïnterpreteerd rapport van 3 tot 4 pagina’s
Multi-ipsatieve vraagstelling
Met DISC profiel en tegengesteld profiel
Met uitgebreide beschrijvingen van gedragstijlen

Samenstelling

Het DISC model bestaat uit vier factoren: D (Dominance), I (Influence), S (Steadiness) en C (Compliance). In het rapport wordt een procentuele weergave gegeven van de scores op de vier factoren. Daarbij wordt een DISC profiel weergegeven. Deze DISC profielen zijn: De Presteerder, De Coach, De Beoordelaar, De Adviseur, De Creatieveling, De Individualist, De Inspirator, De Onderzoeker, De Objectieve denker, De Perfectionist, De Motivator, De Deskundige, De Enthousiast, De Resultaatgerichte en De Specialist.

In uitzonderlijke gevallen, waarbij er bijvoorbeeld zeer gemiddeld op alle factoren wordt gescoord, kan het voorkomen dat er geen DISC profiel kan worden vastgesteld.

Toepassingsgebied

Als beginpunt of discussiestuk bij coaching of loopbaanbegeleiding.

Verschillen met DISC Persoonlijkheidstest

Er is naast de DISC Scan ook een DISC Persoonlijkheidstest beschikbaar. De DISC-persoonlijkheidstest heeft dezelfde vragenlijst als de DISC scan maar een verder uitgeschreven rapport. Vooral de kenmerkende gedragingen van een respondent en mogelijke consequenties voor werk en functie zijn uitgebreider. Je kunt de voorbeeldrapporten van beide tests bekijken voor de details.

De DISC Scan leent zich meer voor gebruik in groepscontext of snelle DISC type bepaling. De uitgebreidere DISC-persoonlijkheidstest is eerder inzetbaar bij intensievere loopbaanbegeleiding en 1:1 coaching.