Tom van Ruiten

Senior trainer

Tom van Ruiten heeft de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap met specialisatie in Organisatiecultuur achter de rug. Dit bleek niet genoeg, want daarnaast is Tom enorm actief in het bedrijfsleven. Hij geeft sinds begin 2011 de cursus SmartTyping, voornamelijk aan specialisten in ziekenhuizen, professionals uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden. Door SmartTyping op een speelse, maar heel professionele manier te geven, heeft hij al vele mensen door dat vreselijke toetsenbord heen geloodst, alsof het niets is.

Bovendien geeft Tom ook reeds 3 jaar de cursus SmartReading. Hij begon klein –maar ambitieus!- bij studenten en ouder- en kind trainingen, maar waagde zich al snel aan de zakelijke trainingen, met succes! Dankzij een persoonlijke aanpak krijgt hij steeds weer de hele groep mee, zodat de deelnemers er niet enkel enorm productieve, maar ook leuke dagen en een hoop kennis aan overhouden!

En alsof dit alles nog niet volstaat, is Tom naast het trainersvak ook zelfstandig ondernemer met een succesvol bedrijf in verschillende internetconcepten én een gepassioneerd sporter.

Het toffe van het trainingsvak is de mooie feedback van de verschillende cursisten, ik kom namelijk van alles tegen. Iemand die naast het aanleren van SmartReading ook de levens belemmeringen tijdens de training aanpakt. Een meisje van 12 jaar die een ras puber uitlegt hoe het werkt in de mensenwereld en ga zo maar door. Heerlijk!

Vanaf 2005 train en coach ik met veel plezier bij Global Edutainment. Daarvoor heb ik diverse functies gehad, van nationaal accountmanager in de werving en selectie tot organisatie adviseur. Vanaf 2002 ben ik mij gaan toeleggen op het vak van training en coaching. Hiervoor heb ik diverse cursussen gevolgd en doe dat ieder jaar nog, om mij nog verder te bekwamen in het vak van trainer/coach. Ik heb 3 jaar in Engeland gewoond en gewerkt waardoor ik goed in staat ben om te trainen en te coachen in het engels.

Ik werk vanuit de kracht van mensen en mag ze begeleiden in hun ontwikkeling, zowel in hun werk als professional als eventueel privé. Hierbij heb ik ook oog voor de sterke eigenschappen van mensen.

Trainen is in mijn ogen een belevenis en daar wil ik als trainer alles voor doen!