Mindfull goed in je vel!

Direct inschrijven

Mindfull goed in je vel!

In de workshop ‘Goed in je vel’ ga je met
Mindfull- en RET technieken werken

Mindfull-Aandacht

Mindfulness is aandachtstraining en is erop gericht de beoefenaar te brengen tot een ervaring van het bestaan zoals dit werkelijk is.

RET staat voor Rationele Emotionele Technieken.

De Rationele Effectiviteits Training (RET) is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties.

Je gaat aan het werk met emoties, stress en je gedachten. Bepaalde gebeurtenissen ga je anders benaderen, zodat je stressvolle emotionele reacties afnemen. Je gaat je vrijer voelen en wordt productiever.

Voorbeeld van een verjaardagscadeau

Het volgende voorbeeld geeft weer hoe twee mensen zich heel verschillend kunnen voelen en gedragen. Verplaats je eens in één van deze twee mensen wanneer je het voorbeeld leest.

Twee mensen hebben voor hun verjaardag een cadeau gekregen om voor het eerst in hun leven een parachutesprong te maken. De twee parachutespringers in spe staan klaar in het vliegtuig om hun eerste sprong te maken. De een is enthousiast en staat te popelen om de eerste sprong te maken. De ander trilt, heeft zweetplekken en wil het liefst zo snel mogelijk weer uitstappen. En zo geschiedde. De zwetende persoon heeft het cadeau nadien gegeven aan de popelende parachutespringer die een tweede sprong heeft gemaakt.

Je ziet dat exact dezelfde situatie twee heel verschillende reacties en emoties kan oproepen. De emotie wordt niet veroorzaakt door de sprong, maar door de gedachten over de sprong.

Voorbeeld uit het werk

Een directeur komt op het laatste ogenblik, om 17:30 uur, met een brief bij zijn secretaresse, vraagt of zij de brief wil versturen en loopt haar kamer uit. Boos en geïrriteerd begint ze aan de brief. Om 17:55 uur brengt ze de brief naar haar directeur en vraagt hem om akkoord. De directeur zegt verbaasd: “Oh, heb je dat nu al gedaan, dat had ook morgen wel gekund.”

Ook hier zie je dat de gedachten van de secretaresse over de brief haar geïrriteerd en boos maakten en niet haar baas. Een fractie van een seconde Soms beoordelen we een situatie zo snel, dat het lijkt alsof we er helemaal niet over hebben nagedacht. Die gedachten zijn er echter wel, maar je bent je er niet van bewust. Het lijkt dan alsof de situatie direct een gevoel heeft opgeroepen.

Hoe extremer je (onbewuste) gedachten over een situatie zijn, hoe heftiger je gevoel zal zijn.

Wat ga je ontdekken?

Je laat jezelf niet meer negatief beïnvloeden door situaties
Je krijgt een groter gevoel van eigenwaarde en zuiverheid
Je angsten worden veel minder
Je hebt duidelijk veel minder stress
Je persoonlijke motivatie neemt toe
Je gaat af op je ware gevoel en laat je niet meer leiden door je emoties
Je innerlijke grenzen worden duidelijker
Je neemt beter en makkelijker beslissingen
Je gaat doeltreffender communiceren
Je gaat beter presteren

Programma

In de workshop ‘Goed in je vel door RET’ leer je om bepaalde gebeurtenissen realistischer te benaderen. Je negatieve emotionele reacties zullen afnemen. Je wordt baas van je gedachten en kunt prettiger voor jezelf functioneren en meer in je persoonlijke kracht staan. Het is niet de bedoeling om van je ‘gewone’ emoties af te komen en een gevoelloos rationeel wezen te worden, integendeel. De trainer werkt met empathie, integriteit en respect. Zijn manier van trainen respecteert jouw identiteit volledig.

Trainingsonderdelen

Het uitgangspunt
Irrationele gedachten en overtuigingen
Overtuigingen die problemen kunnen veroorzaken
Overtuigingen die ondersteunend zijn
Rationele en irrationele emoties
De irrationele gedachten boven water krijgen
Omzetten van irrationele gedachten
Gedrag in praktijksituaties

Wat vinden anderen van deze opleiding?

Henk van der Zouwen

Prikkelend en boeiend. Ik werd verleid om mijn grenzen te onderzoeken en op te rekken. Het bood mij handvatten voor reflectie om met mezelf aan de slag te gaan.

Fon Sengers

Staat integriteit hoog in je vaandel, maar durf je jezelf desondanks niet recht in de ogen te kijken? Ben je op zoek naar oorzaken hiervoor? Toon je dan geen watje, ga de confrontatie aan en vind de antwoorden.

Astrid Hoge

Vond het een eerlijke, openhartige training met dito motto en resultaat. Alleen te volgen als je er ook zo in zit! Enorm leuk om te doen, blijft hangen. Het blijft stimuleren.

Erik van Enk

Veranderen is continue alert blijven, iedereen zou de 10 mentale energie principes als quick reference card bij zich moeten dragen. Zij spiegelen met je wat belangrijk is, ze tonen waar het om gaat en ze prikkelen je zodat het werkt. Je gaat je een stuk beter voelen…

Investering

Wij inventariseren graag de wensen in een vrijblijvend persoonlijk gesprek.

Wat je krijgt:

Unieke leermethode
Zeer ervaren trainer
Materiaal
Koffie, thee, lunch

Overzicht

Mindfull goed in je vel!

Locatie

Wilsonweg 6, Hillegom
(Incompany uiteraard bij u op kantoor)

Aantal deelnemers

Vanaf 6 deelnemers


Investering

Wij inventariseren graag de wensen in een vrijblijvend persoonlijk gesprek.Direct inschrijven

Duur en tijden


De workshop ‘Goed in je vel’ duurt 1 dag. Een dag duurt van 09:30 tot 17:00 uur, met daarin twee pauzes voor koffie/thee en een lunchpauze.