Project omschrijving

MASTERCLASS MINDFUL LEIDERSCHAP

Gun jezelf die eerste stap
Ontwikkel meer compassie, veerkracht en vitaliteit om beter te kunnen omgaan met de uitdagingen in je leven, je rol van leidinggevende en in je organisatie!

Vitaler en bewuster

Wil je onder druk blijven samenwerken en presteren, en wil je gelijktijdig je bevlogenheid en plezier in je werk willen behouden. Dan moeten ratio en emotie met elkaar verbonden zijn.

Het is een uitdaging om te dealen met de constante stroom van veranderingen, het gevoel dat de werkdruk toeneemt, de hoge eisen die aan je worden gesteld waardoor je stress ervaart. Het omgaan met deze ‘eisen’ vergt veel van jezelf en je medewerkers. Inhoud doet ertoe maar mensen maken het verschil.

.

Rust en vertrouwen in de toekomst!

 • Waarom? – Omdat je vanuit aandacht aanvoelt wat nodig is en je meer bereikt.
 • Hoe? – We diepen in deze masterclass 1 thema uit.
 • Wat? – Theorie en de praktijk verbinden zodat je dat thema kan toepassen.
 • Integratie – Met elkaar oefenen helpt om het alvast iets te hebben geïntegreerd.
 • Toekomst – Je gaat op een positieve manier impact hebben op je toekomst.

Nieuwe & oude kennis over het brein

 • Laat je minder meeslepen door emoties en gedachtestroom
 • Beter luisteren naar jezelf en anderen
 • Vitaler en zelfbewuster worden

De inzichten van deze masterclass leiden tot verbetering van capaciteiten, die cruciaal zijn voor krachtig leiderschap: veerkracht, het vermogen tot samenwerken, en het vermogen om te leiden in complexe omstandigheden.

Docent Paul van der Velde
Paul van der Velde (1959) is sinds 1991 trainer/coach in communicatie, management en veranderingsprocessen. Hij heeft o.a. de geavanceerde snelleesmethode ‘SmartReading®’ ontwikkeld. Paul deed diverse studies op het vlak van mentale- en emotionele ontwikkeling en is internationaal gecertificeerd trainer. Hij leert je hoe jij je mentale bewustzijn en emotionele onderbewustzijn stuurt.

Zijn persoonlijke missie is een bijdrage leveren in de ontwikkeling van andere mensen. Van der Velde heeft diverse publicaties op zijn naam staan en was meerdere malen gastspreker in programma’s als Man bijt hond, KRO’s ontbijtshow, RTL-live, Business Class en het Jeugdjournaal.

Ontvang een vrijblijvend voorstel

Actuele zaken

In deze masterclass kom je meer te weten over het ontsnappen aan de automatische piloot. Maar ook het belang van schakelen tussen actie en reflectie tussen doen en zijn.

Mindful zijn houdt in dat je iets met aandacht doet. Het verandert onze manier van kijken, ervaren en betekenis geven. Het onderzoeken van ervaringen en patronen en het loslaten daarvan.

Mindful leiderschap zorgt ervoor dat teams en organisaties beseffen waar ze mee bezig zijn. Daarvoor moeten ze leren schakelen tussen handelen en gedachtegang. Daarnaast is het van belang met een open mind (zonder oordeel) te onderzoeken wat nodig is en uit te vinden wat het beste werkt (acceptatie op het probleem en de mogelijke oplossing)

Communiceer effectiever om te verkopen, voor je leiderschap, het managen en om te inspireren.

Je zou kunnen zeggen dat het ‘onderbewustzijn’ alle psychische processen omvat die het bewustzijn niet waarneemt. De voorstellingen, gedachten en herinneringen die in het onderbewustzijn opgeslagen zijn hebben vaak een bepalende invloed op onze bewuste reacties. Je hebt je in het verleden op een onbewuste manier geprogrammeerd.
Het onderbewustzijn beïnvloedt het bewustzijn door voortdurend signalen te sturen. Van deze signalen merk je niks maar toch zijn ze er. Herken je dat je soms ook plotseling optredende gedachten, wensen of fantasieën hebt? Wanneer je deze beangstigend vindt wil je ze liever kwijt, en dring je ze terug naar waar ze vandaan kwamen, je onderbewustzijn..
Ja, je kunt jouw onderbewustzijn leren kennen en bewust activeren. Met de juiste NLP-technieken ben je in staat om verdrongen gedachten of gebeurtenissen te transformeren.
 • Ik denk positief maar er gebeuren steeds vervelende dingen, hoe kan dat nou?
 • Ik ben denk ik wel relaxed en toch, waarom gedraag ik me zo impulsief?
 • Wat houdt me tegen om mijn ware gevoelens te uiten?
 • Waarom kan ik nou niet gewoon succesvol zijn?
 • Waarom voel ik me zo onzeker?

Bewezen verbetering

Uit neuro-onderzoek blijkt dat wijsheid en leiderschap worden bevorderd door even stil te staan, bewust zijn van het hier en nu. Ontwikkel je een antenne voor wat er om je heen gebeurt en hoe je daar zelf mee omgaat. Meer oog voor wat er echt aan de hand is met mensen en meer open staan voor wat er uit de omgeving wordt gevraagd leidt tot bewuster en veerkrachtiger leidinggeven.

Om verantwoordelijkheid te kunnen nemen zijn tegenwoordigheid van geest en compassie (vertrouwen, een veilig gevoel geven) belangrijke leiderschapsprincipes. Deze masterclass is gebaseerd op de beste inzichten uit mindfulness, positieve psychologie, neurowetenschap, sport, bedrijfskunde en onderzoek.

Voor wie?

Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor bestuurders, ondernemers, managers, professionals en leidinggevenden die hun leiderschap meer vanuit compassie, veerkracht en vitaliteit invulling willen geven.

Ben je op zoek naar praktische handvatten en/of wil je je kennis opfrissen met de laatste mindfulness inzichten, dan is deze inspirerende masterclass zeker iets voor jou.

Ontvang een vrijblijvend voorstel

Programma

 • Welkom & kennismaking
 • Mindful & wetenschap
 • Zet je ego aan de kant en leiderschap op basis van mindful waarden
 • Omgaan met perfectionisme, hoog-sensitiviteit, prikkels van buitenaf
 • Zelfcompassie tegenover zelfkritiek
 • Veerkracht, rust, focus en vitaliteit
 • Meer grip op gedachten, gevoelens en emoties
 • Mindful leiden van jezelf en teams
 • Een plan om mindful leiderschap te integreren in je functie, dagelijkse leven en handvatten om je te blijven ontwikkelen.

Resultaat

Je krijgt in een sneltreinvaart kennis en praktische inzichten vanuit de mindfulness. Je ontdekt welke kwaliteiten en aandachtspunten je als leider nodig hebt en je leert effectiever om te gaan met (werk)druk en stress.

Je weet compassie, veerkracht en vitaliteit in te zetten om beter te luisteren naar jezelf, anderen en kunt privé-werkbalans meer in balans houden.

Ontvang een vrijblijvend voorstel

Inschrijven

Kom je met meerdere personen? Gelieve per persoon apart inschrijven.

Online betalen

Totaal: € -

Factuur volgt


Vrijblijvend voorstel

Je kunt geheel vrijblijvend een voorstel ontvangen. Zo krijg je een idee van de In Company opzet. Het voorstel is helder en transparant. Graag bespreken we wat er nodig is om tot een goed voorstel te komen.

We gaan graag in gesprek om een zuiver resultaat te bereiken.

TRAINERS

Paul van der Velde
Paul van der VeldeSenior Trainer/coach
Jos Grob
Jos GrobSenior Trainer/Master Coach Action Learning

Wordt ook één van de 15.000+ deelnemers van Global Edutainment

Hedendaagse trainingen om je carrière te bevorderen.