DISC – profiel

Je herkent het mogelijk allemaal wel, dat je na afloop van het gesprek denkt: “waarom is mijn contact en gesprek met deze persoon altijd lastig en dringt het wel door wat ik zeg”. Met het Persoonlijke Stijl (DISC Profiel) krijg je antwoord op hoe jij communiceert, je gedrag dat je laat zien en hoe je zaken aanpakt. Op basis van jarenlang onderzoek en validatie is het DISC profiel ontwikkeld en DISK blijft zich ontwikkelen.

Wat is jouw natuurlijk gedragsstijl en hoe zet je dat in je werk en je privé leven.

Je profiel inzicht en tools hoe je beter communiceert met andere personen, afhankelijk van jouw stijl van communiceren. “ Effectieve communicatie door ZelfKennis”

 • Waarom? – Zou je inzicht willen krijgen in jouw natuurlijke manier van communiceren en gedrag? Wat je bewust en onbewust beweegt? Makkelijker willen samenwerken met anderen? Flexibeler willen zijn in de meeste situaties. Vertrouwen creëren en echt goed verbinding willen aangaan. Efficiënter willen werken? Ontwikkel jezelf met behulp van je Persoonlijke DISC profiel.
 • Hoe? – Je ontvangt een test om in te vullen, online. Deze duurt circa 30 minuten. Voorafgaande aan de test is er een intake gesprek en na het invullen van de test is er een uitgebreid gesprek van 2-3 uur om je Persoonlijke DISC profiel te bespreken en de toepassing hiervan. Eventueel kan na verloop van tijd nog een gesprek plaats vinden voor vragen en onduidelijkheden die naar boven zijn gekomen.
 • Wat? – Je doet een test, online en aansluitend is er een gesprek van 2-3 uur om je profiel te bespreken en hoe je het kunt inzetten voor jezelf en in iedere situatie die je maar kan bedenken. Het geeft inzicht in je sterkten, talenten en valkuilen van jezelf en anderen. Het geeft inzicht, maar laat ook zien hoe anderen zaken doen.
 • Integratie – Je gebruikt je inzicht in je persoonlijke manier van communiceren en gedrag dagelijks en bent je bewust en onbewust daar waar je het in kan zetten in je werk of in andere sociale omgevingen.
 • Toekomst – Het profiel wordt continue verder doorontwikkeld. Dit gebeurt mede door vernieuwde kennis over onze hersenen.

Zelfkennis en inzicht in de ander zorgt voor een betere communicatie.

Het DISC profiel wordt ingezet bij:

 • Effectieve comunicatie
 • Coaching
 • Teamcoaching
 • Teamvorming
 • Persoonlijk leiderschap
 • Werving & Selectie
 • Veranderprocessen
 • Timemanagement

“ Maak van zelfkennis en inzicht je eigendom”

Voorafgaande aan de test vindt er een intake gesprek plaats om je doelen te bepalen. Aansluitend doe je de test online. Vervolgens is er een gesprek van 2-3 uur om je profiel te bespreken en hoe je het kunt inzetten voor jezelf en in iedere situatie die je maar kan bedenken. Het geeft inzicht in je sterkten, talenten en valkuilen van jezelf en anderen. Het geeft inzicht, maar laat ook zien hoe anderen zaken doen.

Bij het werken met teams doet ieder lid van het team de test. Voorafgaande vindt met elke deelnemer een intake gesprek plaats en kan gekozen worden voor een individuele bespreking of in het team. Ook wordt er een teamprofiel gemaakt van alle leden van het team dat besproken wordt met het gehele team. Hiermee wordt ook duidelijk wat goed gaat en waar de knelpunten zijn om aansluitend met de informatie acties worden ingezet.

Vrijblijvend voorstel

Ontvang geheel vrijblijvend een voorstel over DISK Profielen.

Wordt DiSC gebruikt bij coachen en ontwikkelen?

DiSC is bij uitstek het bewezen instrument om niet alleen mensen te coachen, maar ook om een langere termijn ontwikkelplan te begeleiden. Stel je vraag of bel ons op 0252 518 537.

TRAINERS

Paul van der Velde
Paul van der VeldeSenior Trainer/coach
Kees van Rooijen
Kees van RooijenSenior Trainer/coach