NLP snuffelavond

Ook benieuwd naar wat NLP nu eigenlijk echt is?

Neuro Linguïstisch Programmeren (een hele mond vol!) is de sleutel tot zelfkennis, verandering en effectieve communicatie. Met NLP werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. NLP is een verzameling modellen en structuren, samengesteld door de Amerikaanse onderzoekers John Grinder en Richard Bandler. Zij hebben zich jarenlang verdiept in het gedrag van succesvolle mensen om er achter te komen wat er voor zorgt dat sommige mensen zeer tevreden zijn met hun leven en anderen veel minder. Hieruit bleek telkens weer dat niet de omstandigheden bepalend zijn voor een gevoel van succes of geluk, maar de manier waarop mensen met de omstandigheden omgaan. NLP helpt je om je meer bewust te worden van jouw mogelijkheden door gebruik te maken van kennis en ervaring uit de communicatiewetenschap, filosofie, psychologie, taalkunde, en gedragsleer.

Big data in jezelf

Alles wat met onzichtbare inkt lijkt geschreven wordt je helder. Je gaat bewuster leven en opnieuw genieten. Van veel ervaringen uit je eerdere levensjaren ben je je niet meer bewust, maar ze zijn er nog wel. Sommige ervaringen sturen je in een gewenste en sommige in een ongewenste richting. Deze patronen leer je herkennen om meer positieve richting te geven aan je denken, doen en voelen. Je krijgt de structuur van je subjectieve ervaringen in beeld. NLP laat je ervaren hoe je de informatie uit de wereld om je heen filtert en hoe je die zintuiglijke ervaringen opslaat. En, hoe je ze verwerkt tot je zelfexpressie.

Met behulp van NLP zie je je eigen big-data en weet je straks hoe je deze interne processen verwerkt in communicatie en gedrag. In NLP gaat het niet zozeer om de inhoud maar om de procesmatige kant van je communicatie en ervaringen.

Voor wie is NLP?

NLP is te gebruiken in alle dagelijkse omstandigheden op je werk, bij jou thuis, in je relatie, in je gezin en natuurlijk in je rol als ouder èn als kind. NLP is in alle opzichten een verrijking voor de geest en voor jouw persoonlijke performance.
NLP is inmiddels uitgegroeid tot een interessante methodiek en wordt ook toegepast op tal van gebieden zoals het onderwijs, training, therapie en bedrijfsleven.

Neuro

Ons gedrag vloeit voort uit de neurologische processen: zien, horen, voelen, denken, ruiken
en proeven. (neuron is Grieks voor zenuw.)

Linguïstisch

We gebruiken taal om onze neurologische processen te organiseren. Met taal uit je jezelf op
jouw eigen unieke manier.

Programmeren

De manier waarop we onze innerlijke weergave van de werkelijkheid organiseren.

Zie voor meer informatie: NLP Practitioner Plus

Schrijf je in en neem gratis deel aan de NLP snuffelavond

Meest recente berichten

Recente reacties

    Archief