Het bedenksel faalangst zelf oplossen met NLP

Het bedenksel faalangst zelf oplossen met NLP

Verzin jij ook voortdurend van alles in je hoofd?

Wat je meemaakt, wat je ziet of waar je iets over hebt gehoord of wat je meemaakt?

 

Vaak denken we dat het nog waar is ook. En wanneer die waarheid vervelend is gaan we ons verzetten en wordt die waarheid alsmaar groter. Want, wat je aandacht geeft groeit. Het kan je onrustig maken en gestrest. Misschien verlies je wel een beetje het contact met de realiteit. Dat kan je overkomen in je privéleven maar ook in je werk.

Of je nu mamma bent of pappa, zoon of dochter, medewerker, manager of leidinggevende, het kan ons allemaal overkomen. Van die ratelende gedachten over wat er is gebeurd of gaat gebeuren. Over het verleden, de toekomst of een mix van beiden.

Alles wat in het verleden is gebeurd bestaat niet meer. Behalve wanneer jij het laat voortleven in het nu door de herinneringen die je erover hebt. Alles wat nog komen moet in de toekomst is er nog niet, behalve in de gedachten die je erover hebt. Je zou bijna kunnen zeggen dat je je toekomst kunt herinneren. Hieruit ontstaat je faalangst. Uit het verleden of uit de toekomst of uit de mix van beiden.

Je hebt nu misschien gezien dat jij het bent die met je gedachten die faalangst hebt gecreëerd. Niet expres natuurlijk maar wel onbewust. Vandaar dat ik ben begonnen met het “bedenksel faalangst.” Het is trouwens goed nieuws dat jij het bent die het heeft gecreerd. Dit betekent ook dat jij het bent die er wat aan kan doen.

Eén van de veronderstellingen binnen NLP is

De kaart is niet het gebied.

Je navigatiesysteem laat je de weg vinden maar laat je niet de hobbels voelen die je ervaart tijdens het rijden zelf. Geef je leven de kwaliteit die je verdient en wordt dan bovendien productiever én effectiever.

Heb je faalangst en wil je ervan af?

Of heb je andere angsten waar je vanaf wilt? Het gaat niet alleen over faalangst maar ook over vele andere vormen van angst.

 

Wil je 1 op 1 coaching:

Neem gerust contact op met Paul of Lizelotte.

Naar Paul kan dat op het nummer 0654398521. Stuur je liever een e-mail? Dan kan dat naar paul@gebv.nl

Naar Lizelotte kan dat op het nummer 0625404772 Stuur je liever een e-mail? Dan kan dat naar Info@emo-ratio.nl

 

Wil je een workshop en leren van elkaar: Schrijf je dan hier in.